Salonika Restaurant Bar - Makedonia Palace Mobile

Salonika Restaurant & Bar

Γαστρονομικό επίκεντρο του Makedonia Palace είναι το Salonika Restaurant. Εδώ, από το ξεκίνημα του πρωινού στις 7 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, η γεύση δεν έχει «πρέπει». Έχει όμως έμπνευση, φρεσκάδα, και φυσικά εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του σεφ. Ειδικά όταν ο επισκέπτης αντί για να συμβουλευτεί το μενού, σε περίπτωση που τον συναντήσει στη σάλα, του δώσει μια γευστική carte blanche ζητώντας του να «Φτιάξει ό,τι θέλει». Ένας προορισμός βραβευμένους με δύο διαδοχικούς Χρυσούς Σκούφους το 2020 και 2021 ως το κορυφαίο εστιατόριο της πόλης, καθώς και με την αντίστοιχη διάκριση από τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022.

Από το κατσικάκι στη γάστρα και το κρασάτο αγριογούρουνο μέχρι το φρέσκο ψάρι, τα καλά υλικά μαγειρεύονται με κάθε τρόπο: στο γκριλ, την κατσαρόλα, το τηγάνι, τον ατμό. Οι διαφορετικές εκδοχές τους, ξεδιπλώνουν τις πτυχές μιας παράδοσης με χαρακτήρα και αισθητική, που όλοι οφείλουμε ν’ ανακαλύψουμε.

Για τον κάτοικο της πόλης, κάθε επίσκεψη είναι και ένα ταξίδι στις θύμησες του οικογενειακού κυριακάτικου τραπεζιού. Για τον επισκέπτη, είναι μια αυθεντική εμπειρία και σπουδή στον ελληνικό γευστικό πολιτισμό. Για κάθε έναν, είναι μια απολαυστική αναφορά στο γαστρονομικό παρελθόν της Θεσσαλονίκης. Το φαγητό της καρδιάς για όλη την πόλη, έχει βρει τη στέγη του και τον ιδανικό εκφραστή του.